Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

Уже з півроку я з задоволенням пізно увечері майже кожного дня включаю телеканал СТБ аби подивитись черговий документальний фільм із історії нашої колишньої держави — Російської імперії, а згодом Радянського Союзу, відзнятий з використанням архівних документів, у тому числі і із архівів ГПУ та НКВС. І дивлячись на ці документи, я усе більше переконуюсь, що посмертна реабілітація високопоставлених жертв сталінізму є помилкою, оскільки кожен із близьких соратників Леніна і Сталіна, розстріляних або закатованих в камерах ГПУ і НКВС, перед тим, як бути арештованим, катованим і розстріляним, підписав не один десяток вироків і відправив на катування, розстріл чи на каторгу сотні, а то і тисячі і, навіть, десятки тисяч інших людей, у тому числі і вчорашніх соратників і друзів, у тому числі і абсолютно безневинних і не причетних до того, що їм інкримінувалось. Тож ніхто із близького оточення Леніна і Сталіна права на реабілітацію не має. Кожен із них лише має право на оприлюднення його причетності до усіх тих злочинів, які він встиг скоїти перед тим, як руками інших злочинців із тієї ж самої зграї був відправлений у небуття.

Я і раніше уже читав в різних публікаціях про те, що більшовики Леніна і в еміграції жили, і революцію здійснили на гроші спецслужб кайзерівської Німеччини, яка воювала з Росією. І фінансували ці німецькі спецслужби більшовиків з єдиною метою — забезпечити їм фінансові можливості ведення агітації у російських військах, щоб у такий спосіб розвалити і деморалізувати російську армію і вивести Росію з війни на боці Антанти. Але лише на минулому тижні із серії фільмів на СТБ, присвяченій здійсненню замаху на Леніна у 1918 році начебто есеркою Фанні Каплан, я довідався і про достовірні документи, що підтверджували фінансування Леніна і його партії німецькими спецслужбами, і про тих конкретних людей, які були посередниками між Леніним та німецькими «благодійниками».

Більше того, я з подивом довідався, що ще у ті далекі роки на суді було доказано, що у Леніна стріляла інша жінка — есерка Конопльова та її коханець — теж есер, а про Фанні Каплан на суді уже ніхто і не згадував, оскільки вона була розстріляна без суду і слідства, за однією лише підозрою, на другий день після арешту, який мотивувався лише тим, що вона попалась під руку на місці поранення Леніна. А Конопльовій та її коханцю життя було подаровано за те, що вони допомогли розкрити кримінальну суть партії есерів, що дало більшовикам революційне право фізично знищити есерівську партію взагалі. І лише тепер ми довідались, що і Конопльова і її коханець були більшовицькими агентами, засланими в есерівські ряди. Тож, стріляючи у більшовицького вождя, вони виконували у першу чергу наказ когось із більшовицьких соратників Леніна. По тому, як після одужання Леніна дуже швидко помер у лікарні зовсім ще молодий його соратник — голова ВЦВК (по нинішній термінології спікер парламенту) Свердлов, причому одразу після його відвідин Леніним, автори документального фільму висловили припущення, що саме Свердлов і був тим, хто стояв за спиною у Конопльової.

Тож усе оточення Леніна — це були «павуки у банці», кожен із яких хотів знищити усіх інших, ситуативно об’єднуючись для цього з кимсь іншим. І найбільш спритним із них виявився непомітний Йосип Джугашвілі, якого вони не сприймали як серйозного конкурента аж до тих пір, поки він з їхньою ж допомогою одних із них не знищив, а усіх інших перетворив у гвинтиків своєї бюрократичної конструкції, сам при цьому перетворившись на «мудрого і геніального вождя» Сталіна, який для утвердження своєї абсолютної влади знищив кілька десятків мільйонів своїх підданих.

І уся післясталінська історія КПРС є хронологією реалізації всіляких підступних кроків тимчасових коаліцій одних соратників проти інших і заміни однієї версії фальсифікованої історії партії і країни іншою.

Після перегляду цих фільмів на телеканалі СТБ я ніколи не зможу повірити у щирість намірів сьогоднішніх комуністів після приходу до влади забезпечити громадянам України щасливе життя, оскільки вони оголосили себе продовжувачами справи Леніна і його соратників, а що творили і Ленін, і його соратники з народом, скільки крові вони пролили і скількома мільйонами трупів встелили свій шлях, перебуваючи більше 70 років при владі, я тепер, завдяки оприлюдненню на телеканалі СТБ таємних партійних документів, добре знаю.

І я розумію, чому нинішні депутати Верховної Ради України від КПУ, яка є ідеологічною правонаступницею українського відділення КПРС, сьогодні під час сесії ламали мікрофони у керівника парламенту і заважали йому ставити на голосування закони, що потрібні Україні для отримання пропуску до Світової організації торгівлі. Адже після вступу до СОТ в Україну прийдуть інвестиції і утвердиться необхідність навчитись виробляти конкурентноспроможні товари, для чого, у свою чергу, потрібно буде осучаснити наші енергоємні підприємства з застарілими технологіями. Усе це приведе до підвищення зарплати і добробуту усіх категорій трудящих, що остаточно викине комуністичну ідею на задвірки історії, де вона уже перебуває в країнах Західної Європи і Північної Америки. Тож логічно припустити, що для того, щоб забезпечити собі місця у парламенті, що можливо лише завдяки голосам бідних, комуністам необхідно, щоб бідних у нашій країні було якомога більше. Виходячи із цієї тези, висловленої багатьма політологами та народними депутатами антикомуністичного спрямування на сторінках ЗМІ, витікає і тактика комуністів — у будь-який спосіб заважати нинішньому уряду, який спирається не на їхню партію, піднімати життєвий рівень народу.

Сьогодні комуністи роблять собі піар на критиці уряду Юлії Тимошенко, який у чотири рази підвищив зарплати міністрам і народним депутатам, що одночасно у стільки ж разів підвищило і пенсії пенсіонерів із урядово-парламентського середовища.

І я повірив би у щирість їх заяв, якби ці заяви прозвучали на другий день після прийняття, ще у травні, урядом відповідної постанови про підвищення зарплат урядовцям. З певним натягом я міг би повірити у щирість комуністів, та й усіх інших народних депутатів, які намагаються зараз використати фактор підвищення зарплати урядовцям в якості піар-акції, якби їхні заяви прозвучали одразу після отримання ними в середині вересня у чотири рази більшого авансу, чи на початку жовтня — у чотири рази більшої зарплати за вересень. Але ж усі вони тоді промовчали. І не лише тоді вони мовчали, а мовчали вони ще, навіть, в перших числах листопада, отримавши уже вдруге у чотири рази більшу зарплату. І заговорили майже хором про це лише в кінці першої декади листопада, коли інформація про великі зарплати народних депутатів України через їхніх помічників досягла вух журналістів, котрі вкинули її одразу і на сторінки газет, і на канали телебачення.

Однак, я не вірю в те, що комуністам на виборах до Верховної Ради України у 2006 році вдасться зібрати більше 5 % голосів, до яких би акцій вони не вдавалися. Адже в селах їм протистоять сьогодні соціалісти Олександра Мороза та народники Володимира Литвина, які не обтяжені відповідальністю за більшовицькі злочини, в містах частину голосів найбідніших відберуть також прогресивні соціалісти Наталії Вітренко, а в Донбасі ні у кого немає шансів щось суттєво відщіпнути у Партії регіонів, як і в Західній Україні — у блоків імені Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко.

Постскриптум 1: у п’ятницю 18 листопада, коли я завершив писати ці рядки, з екрана телевізора донеслось, що Олександр Зінченко вирішив не входити до виборчого списку Юлії Тимошенко, оскільки у цьому списку будуть деякі політичні фігури, які є не менш одіозними від тих, які він розвінчував у близькому оточенні Віктора Ющенка.

Годиною пізніше я почув з екрана, що Петро Порошенко не увійшов до Президії партії НСНУ, почесним головою якої є Віктор Ющенко, і від самого Порошенка, під час передачі Савіка Шустера «Свобода слова» на ICTV, я почув, що заради об’єднання «помаранчевих» рядів він готовий взагалі не входити до об’єднаного виборчого списку «помаранчевих».

Постскриптум 2: а 4-го квітня 2006 року, зібравшись на своє останнє робоче засідання, народні депутати України 307 голосами подолали вето Президента України Віктора Ющенка, накладене ним на прийнятий Верховною Радою України закон про пільги не переобраним на наступний термін народним депутатам, серед яких є, наприклад, і така, згідно з якою ніде не працюючий колишній народний депутат України не пенсійного віку отримуватиме в рік 120 тисяч гривень. І, що цікаво, більшість комуністів у Верховній Раді, які до виборів на словах проголошували боротьбу з пільгами, за подолання президентського вето, яким той намагався пільги колишнім народним депутатам не пропустити, голосували теж.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Звернення до президента України
Перші тривожні думки
Заява П. В. І. як свідчення негараздів у нашій міліції
Народження уряду
Спільне засідання УФІ та АР ВНТЗУ
Інавгурація губернатора
Деякі наслідки Помаранчевої революції
Загадкова смерть екс-міністра МВС Юрія Кравченка
А чи варто Україні зміцнювати радянську систему атестації наукових та науково-педагогічних кадрів?
Відповіді любителю «лохотрону» та молодим соціалістам
Перша підсумкова колегія міністра Ніколаєнка
Два листи міністру
Десятиріччя Асоціації народних депутатів України
Три події у першій декаді квітня 2005 року, що сколихнули Україну
Зустріч з академіком Кунцевичем
Створення партії підтримки Віктора Ющенка на Вінниччині
Україна — чуток країна
Всеукраїнська олімпіада з автоматики і систем керування
Думки, народжені виїзним засіданням Президії АПНУ
Із чужої пісні слова не викинеш
Перша поява губернатора у рідному університеті
Перша рецензія на «Що за горизонтом?»
100 днів президентства Віктора Ющенка
Хто і коли об’єктивно оцінить вклад штрафних батальйонів у перемогу Радянської Армії над вермахтом?
Анонімники не вгамовуються
Університетський плебісцит
Відповідь Лідії Петрівні
Неузгодженість чи новий стиль?
Подорож делегації університету до Франції та Англії
Що виявилось не врахованим?
Ще раз про Тузлу
Нарада ректорів технічних ВНЗ України
Чи можна повернути те, що повернути не можна?
Інформаційне небо червня
Співбесіда з медалістами
Бомбардування комети
Невже ті, хто голосував за комуністів, підтримують їхні дії у Верховній Раді?
Третя світова перекинулась на Британські острови
Чи безсмертні ідеї Романа Безсмертного?
Реакція на лист від Гамрецького
Підсумкова колегія з селекторною присутністю
Звіт ректора про роботу у 2004—2005 навчальному році
Штормова декада вересня
Новий виток демократії в нашому університеті
Вінниці — 650!
Янукович сказав: «Так! Ющенко!»
Чи відбулося оновлення уряду?
Доповнення до закону про вищу освіту та деякі його наслідки
Депутатська недоторканість — форма захисту чи критерій оцінки?
Відвідини Верховної Ради України та дискусія з міністром
Повторна приватизація «Криворіжсталі»
Бюджетні пристрасті
Старт відпустки
Знакові події 1-ї декади листопада
Другий з’їзд партії НСНУ
Мороз в університеті
СТБ, комуністи і мікрофон
Суботні новини
День свободи
Понеділок — не завжди день важкий
Знакові події останнього листопадового вівторка
Не сприйняття і не прийняття на фоні визнання
Майже тиждень у Києві
Пора
Данилова арифметика
Звернення до міністра
Російська газова атака України у день зміни системи влади у ній
Телевізійне новорічне поздоровлення
Професіонали потрібні не лише у політиці, а і у пожежних командах
Три знакові для мене події після різдвяного тижня
Нагородний дощ
Батько і син Матвієнки та Яцків з Даниловим як перші і останні політичні гості нашого університету під час нинішньої парламентської виборчої кампанії
Карна справа
Декілька слів про хід передвиборчої кампанії
Наглядова рада ВНТУ
Друга підсумкова колегія міністра Ніколаєнка
Недолуга спроба здійснення адміністративного тиску
Зустріч з Юрієм Єхануровим
Репліки
Вибори
Президія і загальні збори АПНУ та захист Віталія
Коаліція
З Олександром Зінченком у чистий четвер
Що було важливим для мене у кінці квітня 2006 року?
Перше засідання Наглядової ради та виїзне засідання Президії АПНУ в нашому університеті
Безвладдя
Важливі події останньої декади червня
Коаліція вмерла! Нехай живе коаліція!
Завершення перевірок і приймальної кампанії
Декілька слів про дивізію СС «Галичина»
Універсал національної єдності
Перша спроба моїх недоброзичливців скористатись новим політичним співвідношенням
Післямова до викладеного
15 річниця незалежності України
Чим завершили і що будемо робити?
Що було цікавого у вересні
Як зробити вітроенергетику ефективною
Розбудова системи противаг
Нарада у міністра
Подорож до Німеччини
Загальні збори АПНУ
Полювання на помаранчевих міністрів
Роздуми під час святкування Дня свободи
Кілька слів про добросусідство
Післямова в остаточному варіанті
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.