Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

8-го липня, згідно з вимогами нормативних документів, ми завершили кампанію прийому заяв від випускників середніх навчальних закладів, що побажали вступити на 1-й курс нашого університету

У цьому році ми приймали заяви не на спеціальність, яких у нас 31, а на напрямки підготовки за програмами бакалаврату, яких у нас 22.

І якщо у попередні роки вступники писали у заяві дві спеціальності — одна та, яку хотів освоювати абітурієнт, ставши студентом, а друга та, яку він згоден був освоювати в разі не проходження за конкурсом по першій, то у цьому році, вказуючи в заявах не спеціальності, а напрямки підготовки, абітурієнти розширювали коло вибору майбутніх спеціальностей. Наприклад, якщо першим напрямком абітурієнт вказав електротехніку, а другим напрямком — телекомунікації, то це означає, що фактично перед ним відкривається можливість на старших курсах опановувати одну із трьох електротехнічних спеціальностей — електричні станції, електричні системи і мережі або електротехнічні системи електроспоживання — в разі, якщо він поступить на електротехнічний напрямок, або ж одну з двох спеціальностей — технології та засоби телекомунікацій або телекомунікаційні системи та мережі — в разі, якщо він буде зарахований на навчання на телекомунікаційний напрямок.

Незважаючи на пізній випуск у середніх школах у цьому році — в більшості з них атестати вручались 27 червня, а у деяких навіть 29–30 червня — ми на кінець дня 8-го липня мали 2075 заяв про бажання вступити до нашого університету, який оголосив конкурс на заміщення 735 місць бюджетного замовлення на стаціонар та 75 бюджетних місць на навчання по заочній формі.

Із цих 2075 заяв 1711 було подано від бажаючих навчатись стаціонарно і 364 заяви від бажаючих навчатись по заочній формі, тобто ми отримали 2,33 заяви на одне держбюджетне місце по стаціонару та 4,91 заяви на одне держбюджетне місце по заочній формі.

Але з врахуванням того, що ми вже зарахували до університету тих випускників підготовчого відділення та фізико-математичної школи Інституту довузівської підготовки, які успішно склали випускні екзамени, що одночасно були для них і вступними, — це 259 осіб по стаціонару, то конкурс заяв на ті 476 держбюджетних місць, що залишилися, виявився дещо вищим — 3,05 заяви на одне держбюджетне місце.

Серед абітурієнтів стаціонару у нинішньому році виявилось найбільше бажаючих стати будівельниками — 369, спеціалістами з комп’ютерної техніки і програмування — 289 та менеджерами — 273. Далі йдуть бажаючі стати спеціалістами з автоматики і електроніки — 213 та електротехніки і електромеханіки — 202. 162 абітурієнти виявили бажання стати спеціалістами в галузі радіотехніки та телекомунікацій, а 149 — в галузі машинобудування і транспорту. І навіть у наймолодший наш інститут — екології та екологічної кібернетики, де на конкурс було виставлено лише 20 держбюджетних місць, побажали вступати 54 абітурієнти.

Тож у приймальної комісії і у мене особисто немає жодних сумнівів у тому, що ми у нинішньому році не лише конкурсно заповнимо усі виділені нашому університету місця держзамовлення, але зарахуємо до університету і солідну кількість бажаючих навчатись на умовах надання платних послуг, тобто, за контрактом.

Вступні іспити за тестовою технологією ми проведемо за 4 дні, і уже 16 липня на стадіоні проведемо конкурсне зарахування на усі напрямки у присутності усіх абітурієнтів та їх батьків і друзів.

При конкурсному зарахуванні ми будемо в сумарному балі враховувати не тільки оцінку, отриману на комплексному вступному іспиті в університеті, який охоплює математику і фізику, але і шість оцінок з атестату — з алгебри, геометрії, фізики, інформатики, української мови та іноземної мови. Перші чотири дисципліни формують базову підготовку інженера, п’ята дисципліна формує громадянина України, а шоста — фахівця, здатного працювати за кордоном та з іноземними фірмами. До цих балів ми додамо ще додаткові бали за отримання золотої чи срібної медалі та за зайняття призових місць у різного рівня олімпіадах.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Почну з політики
ВАКівське попередження
Реакція на «троянського коня» проректорів кількісно великих університетів
Чого більше в дунайському протистоянні — іноземних грошей чи вітчизняного непорозуміння?
Міжгалузева нарада з питань розвитку науки у ВНЗ
То що ж приніс нам рік 2006-ий?
Політична боротьба за владу в Україні загострюється
Захист Юлії
Закон про Кабмін як еквівалент іншого результату третього туру президентських виборів 2004 року, отриманого два роки потому
Захист Олександра
Десятка найпрестижніших університетів світу
Лише гієни з такою ж насолодою добивають позбавленого прайдової влади лева
Вінниччина у дзеркалі 2006 року
Особливості лютневого засідання Президії АПНУ
Репліки
Вінницькій області — 75
Підсумкова колегія у Харкові
Таку б упертість — та на добрі справи!
Про те, як Генеральна Прокуратура України формує з Юрія Луценка чоловічий політичний аналог Юлії Тимошенко
9-та книжка моєї історико-публіцистичної серії зажила своїм життям
Мітинги «За» і «Проти»
Нова фаза протистояння
Змагання по перетягуванню політичного канату
Рейтинг вищих навчальних закладів «Топ-200 Україна»
Тиждень радикальних політичних кроків та європейських оцінок
Справи олімпіадно-конкурсні
Єльценіада на фоні парламентіади
Європа правішає
Віктор Ющенко у Вінниці
Підробки
Аварії
Фінал конкурсу «Євробачення»
Відвідини Кривого Рогу
Університетське соціологічне опитування
Старт процесу створення «Силіконової долини» у Вінниці
Перші серйозні тривоги
Здається, домовились!
Не все так просто!
Нарешті!
Другий тайм політичного протистояння
Я — лауреат журналістської премії імені Костянтина Гришина
Рейтингове ранжування університетів як різновид інформаційно-іміджевого рейдерства
Роботу дамо — але погодьтесь їхати за межі Вінниці
15 червня — червона віха календаря для моєї сім’ї
Ювілей президента
Ректорат, Наглядова рада і колектив університету єдині, як ніколи!
Зниження посадових окладів науково-педагогічним працівникам університетів зі статусом національного на фоні обіцянок уряду про їх підвищення
Декілька думок з приводу незалежного тестового оцінювання знань випускників шкіл
Чергове винесення керівниками держави «сміття з хати»
Завершення прийому документів
Результати конкурсу
Під прапор Юлії Тимошенко
Техногенна аварія під Львовом
Мій старт у команді Юлії Тимошенко
Старт дострокових парламентських виборів
З’їзд БЮТ
Післямова
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.