Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


03.11.2014 Хоча кажуть, що «після бійки кулаками не махають», я усе-таки висловлю кілька думок навздогін уже затвердженому «Плану заходів ВНТУ щодо реалізації...»
У четвер 30 жовтня 2014 року на засіданні Вченої ради Вінницького національного технічного університету було затверджено «План заходів ВНТУ щодо реалізації Закону України про вищу освіту».
30.10.2014 Аналіз впливу деяких факторів на підвищення якості вищої освіти
У четвер 30 жовтня у Києві відбулися Загальні збори Національної академії педагогічних наук України, які розпочалися о 10 годині ранку зі звітної доповіді Президента НАПН України, академіка НАН і НАПН України Василя Кременя на пленарному засіданні, яке тривало до 13 години та проходило в актовій залі Інституту педагогіки НАПН України.
23.10.2014 Початок електронного вибіркового літопису або ранній постювілейний період (липень 2010 - серпень 2012)
Під такою назвою відсьогодні зажила самостійним життям 13-а книга моєї історико-публіцистичної серії, відмінностями якої від попередніх 12 книг цієї серії є те, що вона не має паперової реалізації, та те, що майже усі її розділи публікувались на моєму сайті одразу ж після їх написання, відстаючи від подій, змальованих у цих розділах, не більше ніж на тиждень.
20.10.2014 Кожному варто приміряти цю картинку на себе, аби відповісти самому собі на запитання: «А чи не є він чи вона одним із елементів зображеної системи?»
Нещодавно один із френдів у соціальній мережі Фейсбук надіслав мені для підняття настрою картинку, відшукану ним у мережі. Подивившись і вдосталь насміявшись, я вирішив виставити цю картинку і на своєму сайті, аби кожен із моїх читачів зміг приміряти її на себе і відповісти самому собі на запитання: «А чи не є він чи вона одним із елементів системи, зображеної на цій картинці?»
15.10.2014 Один із прикладів того, чому ректор університету не повинен бути ще й завідувачем кафедри
Так сталося, що з кафедри електромеханічних систем автоматизації у промисловості та на транспорті (ЕМСАПТ), яку на громадських засадах очолює ректор ВНТУ, професор Володимир Грабко, у середині серпня нинішнього року майже одночасно звільнилися два викладачі – доцент Андрій Видмиш та асистент Ігор Бальзан.
12.10.2014 Навіть у ВНТУ, незважаючи на критичне висвітлення на моєму сайті усіх перепон, новий Закон України про вищу освіту ще не діє
12 вересня нинішнього року в інформації: «Парашутів не повинні мати не лише пілоти цивільної авіації, але і ректори, проректори, директори інститутів і декани» я на своєму сайті повідомив, що ректор нашого університету, професор Володимир Грабко на засіданні ректорату у понеділок 8 вересня звернувся до тих його членів, які обіймають по дві посади, з побажанням визначитись, на якій із цих посад вони бажають працювати далі.
08.10.2014 Виявляється проректор Павлов не збирається дотримуватись не лише нормативних документів міністерства, але і законів України
У середу 1-го жовтня завідувач кафедри КЕЕМІГ, професор Віталій Мокін мені розповів, що, як йому стало щойно відомо від працівників відділу кадрів, 24 вересня ректор Грабко підписав наказ про увільнення його з 8-го вересня з посади директора Інституту магістратури, аспірантури та докторантури, яку він обіймав на громадських засадах одночасно з завідуванням кафедрою.
04.10.2014 Хто відповість за недоотримання мільйонів?
Нещодавно я довідався, що нині у нашому університеті навчається лише 22 студенти з Китаю, а на університетське підготовче відділення у цьому році не поступив навчатись жоден китаєць, що для керівників нашого університету, мабуть, не стало несподіванкою, оскільки і у минулому році до нас навчатись на підготовче відділення приїхали з Китаю лише 3 особи.
30.09.2014 Виявляється, що навіть у наш демократичний час реакція проректора на об’єктивну критику може бути і такою!
Тиждень тому, аналізуючи процедуру проведення конкурсу наукових проектів у нашому університеті, я на засіданні Вченої Ради звернув увагу проректора з наукової роботи Сергія Павлова на те, що, організовуючи цей процес у нинішньому році, він грубо порушив Статтю 79 Закону України про вищу освіту.
26.09.2014 Чому проректор нашого університету Сергій Павлов насмілився піти на порушення Закону України про вищу освіту?
У четвер 25 вересня відбулося засідання Вченої ради Вінницького національного технічного університету, на якому за моєю ініціативою було розглянуто і питання про результати першого (університетського) туру конкурсу наукових проектів, запропонованих нашими професорами.
20.09.2014 З Комітету по преміях в галузі освіти вивели не лише Дмитра Табачника та Євгена Суліму, а і усіх тих, чиї голоси і вплив забезпечували їм прийняття потрібних рішень
У четвер 18 вересня я побував у Києві у зв’язку з участю в засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України в якості її радника. І в межах цього засідання я мав можливість поспілкуватись з ректорами кількох університетів, які є членами президії, а за межами засідання – з двома достатньо високими посадовими особами нашого міністерства.
18.09.2014 Чому і куди зникли білки з університетського парку?
Ще у перших числах вересня велика колонія білок весело перестрибувала з дерева на дерево в університетському парку, а тиждень тому їх не стало, причому жодної.
12.09.2014 Парашутів не повинні мати не лише пілоти цивільної авіації, але і ректори, проректори, директори інститутів і декани
У понеділок 8-го вересня 2014 року на засіданні ректорату Вінницького національного технічного університету ректор Володимир Грабко звернувся до усіх членів ректорату, які за сумісництвом керують ще й кафедрами, щоб вони протягом двох днів визначились, на якій посаді працюватимуть далі – проректора, директора інституту чи завідувача кафедри – і подали йому на підпис відповідні заяви.
06.09.2014 То з чого ж потрібно починати у ВНТУ імплементацію нового Закону України про вищу освіту?
Сьогоднішній день – субота 6 вересня 2014 року – є особливим в житті освітян України, які працюють у вищій школі, оскільки саме цього дня вступає в силу новий Закон України про вищу освіту, кілька проекцій якого на ВНТУ я уже розмістив на цьому ж сайті раніше.
31.08.2014 Характеристика відповідей ректора Грабка на попередньо поставлені йому запитання
У п’ятницю 29 серпня 2014 року в актовій залі нашого університету відбулися Загальні збори колективу, на яких зі звітною доповіддю про роботу у минулому навчальному році та про задачі, які стоятимуть перед колективом у навчальному році, що розпочинається, виступив ректор, професор Грабко.
25.08.2014 Запитання ректору Грабку в руслі вимог нового Закону України про вищу освіту напередодні його звіту перед колективом
Цей матеріал я почну з того, що процитую Статтю 79 нового Закону України про вищу освіту, яка називається: «Відкритість прийняття рішень і провадження діяльності у сфері вищої освіти». Отож –
21.08.2014 Про гарантії, визначені новим Законом України про вищу освіту
В моїх публікаціях на цьому сайті: «Перша проекція...» – від 05.07.14 р., «Друга проекція...» – від 07.08.14 р. та «Третя проекція...» – від 13.08.14 р. приведено досить детальний аналіз ряду ключових положень нового Закону України про вищу освіту і зроблена їх «примірка» до реалій ВНТУ. В цій публікації я хочу зупинитись на гарантіях, що визначені цим законом.
17.08.2014 Короткий аналіз кампанії ВСТУП-2014 у ВНТУ
11 серпня завершилась вступна кампанія до вищих навчальних закладів України на перший курс на місця державного замовлення, і 12 серпня на сайтах та стендах приймальних комісій усіх ВНЗ були вивішені списки зарахованих.
13.08.2014 Третя проекція Закону України про вищу освіту на Вінницький національний технічний університет
5-го липня я опублікував на цьому ж сайті «Першу проекцію нового Закону України про вищу освіту на Вінницький національний технічний університет», а 7-го серпня «Другу проекцію…». Сьогодні я вирішив розмістити «Третю проекцію…»
07.08.2014 Друга проекція нового Закону України про вищу освіту на Вінницький національний технічний університет
6 серпня 2014 року стало знаменною датою в історії розвитку вищої освіти в Україні, оскільки саме цього дня парламентська газета «Голос України» опублікувала прийнятий Верховною Радою України 1-го липня 2014 року і через місяць підписаний Президентом України Петром Порошенком новий Закон України про вищу освіту, який з дня опублікування в «Голосі України» набрав чинності.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.