Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


15 жовтня 2014

Так сталося, що з кафедри електромеханічних систем автоматизації у промисловості та на транспорті (ЕМСАПТ), яку на громадських засадах очолює ректор ВНТУ, професор Володимир Грабко, у середині серпня нинішнього року майже одночасно звільнилися два викладачі – доцент Андрій Видмиш та асистент Ігор Бальзан.

Доцент Андрій Видмиш, який влітку нинішнього року виконував ще й обов’язки директора Інституту електроенергетики та електромеханіки (ІнЕЕЕМ) і був членом приймальної комісії, звільнився у зв’язку з обвинуваченням в отриманні хабара за сприяння вступу абітурієнта, висунутим йому співробітниками СБУ, факт якого ці співробітники довели за допомогою «мічених» грошей, вилучивши їх у Видмиша одразу ж після їх вручення йому матір’ю цього абітурієнта.

А асистент Ігор Бальзан вирішив повернутись до рідного Хмельницького, звільнившись з викладацької посади на кафедрі ЕМСАПТ, на яку він був розподілений із аспірантури у зв’язку з успішним захистом кандидатської дисертації.

Дізнавшись 26.08.2014 р. на засіданні директорату ІнЕЕЕМ, що на кафедрі ЕМСАПТ з’явилися дві вакантні ставки, та знаючи, що усі інші викладачі цієї кафедри навчального навантаження мають достатньо, професор Олександр Мокін, який є завідувачем кафедри відновлювальної енергетики та транспортних електричних систем і комплексів (ВЕТЕСК), спорідненої з кафедрою ЕМСАПТ, оскільки працює з тим же бакалавратом, звернувся до ректора університету і одночасно завідувача кафедри ЕМСАПТ, професора Володимира Грабка зі службовою запискою, в якій попросив виділити частину навчального навантаження, що стало вакантним на кафедрі ЕМСАПТ після звільнення Видмиша і Бальзана, тим викладачам кафедри ВЕТЕСК, які недовантажені і працюють на частину ставки кожен – доц. Богачук на 0,9 ставки, доц. Валентин Грабко на 0,65 ставки, доц. Паянок на 0,4 ставки, ст. викл. Жуков на 0,35 ставки.

Про те, що перераховані вище викладачі кафедри ВЕТЕСК здатні кваліфіковано виконати навчальне навантаження з тих дисциплін, які потрібно викладати замість Видмиша і Бальзана, свідчить той факт, що вони, як і викладачі кафедри ЕМСАПТ, вищу освіту отримали за однією і тією ж спеціальністю і аспірантуру закінчували теж за однією і тією ж спеціальністю, і ще 5 років тому кафедра ВЕТЕСК входила до складу ЕМСАПТ.

Але завідувач кафедри ВЕТЕСК, професор Олександр Мокін на своїй службовій записці, яку він направив на ім’я ректора, професора Володимира Грабка, котрий одночасно є і завідувачем кафедри ЕМСАПТ, отримав ректорську резолюцію, що на кафедрі ЕМСАПТ уже усе вакантне навчальне навантаження розподілене.

Однак, як стало відомо в кінці першої декади жовтня, ректор та одночасно завідувач кафедри ЕМСАПТ, професор Володимир Грабко таки зреагував на серпневу службову записку завідувача кафедри ВЕТЕСК, професора Олександра Мокіна, але зреагував нерозумно, поділившись вакантним навантаженням, яке виникло на його кафедрі ЕМСАПТ, лише зі своїм сином – доцентом Валентином Грабком та проігнорувавши те, що в двох інших викладачів кафедри ВЕТЕСК, про яких теж йшла мова у тій службовій записці, навчальне навантаження було суттєво меншим ніж у його сина.

А розумним рішенням завідувача кафедри ЕМСАПТ, професора Володимира Грабка, на мій погляд, було б виділити за рахунок вакантного навчального навантаження кафедри ЕМСАПТ кожному із трьох викладачів кафедри ВЕТЕСК – Богачуку, Жукову і Паянку – ну хоча б по 0,1 ставки, тоді і виділення 0,35 ставки доценту Валентину Грабку – четвертому викладачеві кафедри ВЕТЕСК, який фігурував у службовій записці завідувача кафедри ВЕТЕСК, професора Олександра Мокіна, теж не виглядало б уже як зловживання службовим становищем батьком Валентина Грабка – ректором Володимиром Грабком.

Тож у підсумку станом на сьогодні маємо, по-перше, що із чотирьох викладачів, для яких завідувач кафедри ВЕТЕСК, професор Олександр Мокін просив завідувача кафедри ЕМСАПТ, професора Володимира Грабка виділити частину вакантного навантаження, що перед початком навчального року виникло на кафедрі ЕМСАПТ, виділено було додаткове навчальне навантаження на кафедрі ЕМСАПТ лише одному викладачу кафедри ВЕТЕСК – доценту Валентину Грабку, який є сином завідувача кафедри ЕМСАПТ; а по-друге, що рішення завідувача кафедри ЕМСАПТ, професора Володимира Грабка про виділення додаткового навчального навантаження до повної ставки із чотирьох претендентів лише його сину – доценту кафедри ВЕТЕСК Валентину Грабку у завідувача кафедри ВЕТЕСК, професора Олександра Мокіна немає можливості оскаржити ректору, оскільки завідувач кафедри ЕМСАПТ, професор Володимир Грабко, який  виділив лише сину додаткове навчальне навантаження, проігнорувавши трьох інших претендентів, є одночасно і ректором університету.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.