Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


30.01.2015 Ще кілька аргументів на підтримку тези чому ректор не повинен бути головою Вченої ради
29 січня відбулося засідання Вченої ради нашого університету, на якому серед інших було розглянуто і кілька питань, проекти рішень по яких, запропоновані ректором Грабком, породили ще кілька аргументів на підтримку тези чому ректор не повинен бути головою Вченої ради.
27.01.2015 Стає ненульовою ймовірність, що після отримання листа міністра і наш ректор почне виконувати Закон
26 січня 2015 року на сайті міністерства з’явився лист до ВНЗ за підписом міністра Сергія Квіта, який називається: «Щодо одночасного зайняття або суміщення посад у вищому навчальному закладі», в якому однозначно вказано, що згідно з законом «особа у вищому навчальному закладі не може одночасно займати дві і більше посади, що передбачають виконання адміністративно-управлінських функцій».
23.01.2015 Регіональна проекція ТІНІ ТАБАЧНИКА
На минулому тижні, «прогулюючись» в інтернеті, я натрапив на статтю Миколи Іванюка, опубліковану 30 грудня 2014 року на сайті «Галицького кореспондента» під назвою «ТІНЬ ТАБАЧНИКА», головним героєм якої є Євген Суліма, котрий разом зі своїм шефом Дмитром Табачником входив до когорти найвідданіших членів команди Януковича.
16.01.2015 Аналіз двох наказів ректора Грабка, що входять в протиріччя один з одним
Нещодавно мені потрапив на очі повний текст наказу №268 від 01.12.2014 року, виданого нашим ректором під назвою: «Про структурні зміни в університеті», зміст якого входить в протиріччя зі змістом наказу №179 від 22.06.2012 року, виданого ним же два з половиною роки тому під назвою: «Про структурні зміни в інститутах університету».
13.01.2015 Такому кінцю ректорської кар’єри не позаздриш!
Вчора за звичкою десь біля 12 години ночі перед тим, як лягти спати, я зайшов в інтернет на Фейсбук і побачив у стрічці новин таке повідомлення, від ознайомлення з яким у мене і сон пропав. А я прочитав:
09.01.2015 Складається враження, що для нашого ректора Володимира Грабка Закон України про вищу освіту і понині ще законом не є!
Донедавна я вважав, що ректор нашого університету ігнорує новий Закон України про вищу освіту, який набрав силу у вересні 2014 року, лише за двома статтями, перша з яких забороняє суміщати в університеті дві і більше посади з адміністративно-управлінськими функціями, а друга вимагає, щоб Вченою радою університету керував не ректор, а один із рядових її членів, обраний таємним голосуванням.
04.01.2015 Поздоровлення від Президента України
3-є січня нинішнього року для мене стало 72-им днем народження, який я за традицією, незважаючи навіть на його цьогорічний суботній та вихідний статус, вирішив зранку, прибувши до університету, заповнити тими видами роботи, якими мені найбільше хотілось би займатись і протягом усього року.
02.01.2015 Відповідь завідувачу кафедри хімії і хімічної технології ВНТУ Анатолію Ранському
24 грудня секретар редколегії «Наукових праць ВНТУ» В’ячеслав Комар вручив мені – головному редактору цього журналу, функції якого я виконую за рахунок другої половини робочого дня професора, – листа від завідувача кафедри ХХТ ВНТУ Анатолія Ранського, якого він надіслав одночасно і проректору Сергію Павлову, заручившись також і візою директора Інституту екологічної безпеки та моніторингу довкілля Василя Петрука, до структури якого входить кафедра ХХТ.
28.12.2014 Шляхи адаптації випускних кафедр ВНТУ до нового переліку спеціальностей
На днях мої київські друзі надіслали мені новий «Перелік галузей знань та спеціальностей вищої освіти для здобуття ІІІ рівня вищої освіти – І наукового ступеня», запропонований комісією, що була створена при міністерстві освіти і науки для його розроблення.
23.12.2014 Роздуми напередодні останньої звітної доповіді ректора Володимира Грабка
Згідно з оголошенням, розміщеним на головному університетському інформаційному стенді, 25 грудня у другій половині дня відбудеться засідання Конференції трудового колективу нашого університету, основним питанням порядку денного якого буде звіт ректора університету Володимира Грабка за роботу, виконану ним у 2014 році.
18.12.2014 Що стоїть за нашими інвестиціями в польську економіку?
Як і у попередні два роки у листопаді у нашому університеті розпочалася агітаційна кампанія серед студентів 5-го року навчання, які приступили до освоєння магістерських програм, з направленістю на реалізацію можливості паралельного освоєння в одному із польських університетів магістерської програми за аналогічною спеціальністю з метою отримання ще й польського диплому магістра.
13.12.2014 Ще один приклад у підтримку норми закону, згідно з якою ректором університету і головою Вченої ради повинні бути дві різні особи
У зв’язку з вимогою нового Закону України про вищу освіту, щоб обрання голови Вченої ради університету здійснювалось із числа її членів таємним голосуванням, та у зв’язку з забороною цим законом одній і тій самій особі одночасно посідати в університеті дві посади з адміністративно-управлінськими функціями, головою Вченої ради у нашому університеті ще три місяці тому повинна була стати інша особа.
11.12.2014 Потрібно не зменшувати кількість ВНЗ, а нарощувати якість підготовки фахівців з вищою освітою у тих, які є
7 грудня у випуску новин на ТСН (канал 1+1) телеведуча повідомила про те, що Міністерство освіти і науки України збирається скоротити 53 ВНЗ, і акцентувала увагу на тому, що Україна має аж 803 ВНЗ у той час, як у Франції, у якій навіть трохи більше населення ніж в Україні, їх є лише 41. Тож на думку ТСН скорочувати кількість ВНЗ в Україні потрібно.
04.12.2014 Звернення до ректора ВНТУ стосовно обґрунтування правомочності відкриття університетом у 2013 році банківського депозитного рахунку
Шановний Володимире Віталійовичу, у відповідності з вимогами Статей 78 та 79 Закону України про вищу освіту, присвячених питанням прозорості університетського адміністрування, прошу розмістити на сайті ВНТУ у розділі «Публічна інформація» фотокопії тих документів, на підставі яких Ви весною 2013 року перерахували зі спецфонду бюджету університету на депозитний рахунок у банку 4 мільйони гривень.
28.11.2014 Повертаючись до опублікованого раніше
Після опублікування на моєму персональному сайті матеріалу під назвою «Хоча кажуть, що «після бійки кулаками не махають »…» я отримав зауваження від одного із членів ректорату, що недосить уважно читав «План заходів ВНТУ…», оскільки якби читав уважно, то не став би стверджувати, що «…впровадженню статей закону, присвячених питанням прозорості, місця у «Плані заходів ВНТУ…» не знайшлося».
23.11.2014 Спогади із минулого, викликані наказом міністра із сьогодення
На сайті Міністерства освіти і науки України нещодавно з’явилась копія наказу No1327 від 17.11.2014 р., підписаного міністром Сергієм Квітом, який має назву: «Про скасування деяких наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України». Цю копію подаю в кінці цього повідомлення і я.
21.11.2014 Свято зі сльозами на очах
Сьогодні 21 листопада 2014 року – День гідності і свободи – свято, нещодавно встановлене Указом Президента України Петра Порошенка у зв’язку з тим, що саме 21 листопада рік тому студенти вийшли у Києві на Майдан Незалежності, протестуючи проти відмови тодішнім президентом Януковичем підписати довгоочікуваний і вистражданий Договір про асоціацію України з Європейським Союзом.
18.11.2014 «Перша ластівка» в ректорських перегонах
17 листопада 2014 року у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулися вибори президента університету – так там іменується ректор, історичною особливістю яких є те, що вони стали першими, проведеними за правилами, визначеними новим Законом України про вищу освіту, згідно з яким керівник університету обирається не обмеженим колом осіб, а усією науково-педагогічною громадою колективу.
13.11.2014 Маємо новий склад парламенту
У середу (12 листопада 2014 року) парламентська газета «Голос України» опублікувала список 421 осіб, які визнані Центральною виборчою комісією обраними народними депутатами України до складу Верховної Ради України 8-го скликання на позачергових парламентських виборах, що відбулися 26 жовтня 2014 року.
08.11.2014 Перші зобов’язання
Кілька днів тому під час планової зустрічі з відповідальним секретарем редколегії університетського наукового журналу «Вісник ВПІ» доцентом Дерібо я, як головний редактор, звернув його увагу на те, що професори, яким ми направляємо на рецензування статті, перестали писати розгорнуті рецензії, а задовольняються лише короткими відповідями на запитання, сформульовані в стандартних бланках рецензій.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.