Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


23.05.2019 Перші враження від перших кроків
На календарі сьогодні 23 травня 2019 року – це дата, якою розпочався 4-ий день після інавгурації та вступу на посаду нещодавно обраного Президента України Володимира Зеленського, першими особистими враженнями від перших кроків якого на президентській посаді я вирішив поділитись з читачами мого сайту.
22.04.2019 Кілька аргументів до пояснення, чому я, правильно визначивши тенденцію, помилився в числах
Після першого туру президентських виборів я розмістив на своєму сайті 01.04. 2019 р. короткий аналіз його результатів під заголовком: «Що відбулося і чого очікувати?» - в якому спрогнозував, що у другому турі переможе Володимир Зеленський, який збере не менше 42,9% голосів виборців при не більше ніж 35,1%  у підтримку Петра Порошенка.
07.04.2019 Розповідь про діяльність Національної академії педагогічних наук України у 2018-му
5-го квітня 2019 року академіки та член-кореспонденти Національної академії педагогічних наук України, одним із 15 академіків-засновників якої є і я, з’їхались до Києва на загальні збори, аби відзвітувати про свою діяльність на академічному поприщі у 2018 році.
01.04.2019 Що відбулося і що очікувати?
На календарі сьогодні понеділок 1 квітня 2019 року – перший день після першого туру президентських виборів в Україні, результати екзит-полу яких, проведеного спільно соціологічними центрами «Демініціативи», КМІС та Центр Разумкова, оприлюднені вчора, наступні: Зеленський – 30,6%, Порошенко – 17,8%, Юлія Тимошенко – 14,2%
02.03.2019 Дві події, що викликали позитивні емоції у перший весняний день 2019 року
1-е березня нинішнього року ознаменувалось двома подіями, що викликали позитивні емоції, першою із яких став захист кандидатської дисертації моєю аспіранткою Ірою Черновою, а другою – нагородження золотою медаллю переможця міжнародного змагання з проблем штучного інтелекту мого молодшого сина Олександра.
10.02.2019 Чому захист дисертації Оленою Косарук став важливою подією у моєму житті
30 січня 2019 року у спеціалізованій вченій раді Д 05.053.01 Вінницького державного педагогічного університету відбувся захист кандидатської дисертації Оленою Косарук, яка працює в Інституті інтеграції навчання з виробництвом Вінницького національного технічного університету і працювала над цією дисертацією під моїм науковим керівництвом, будучи аспіранткою без відриву від роботи за основною посадою.
25.01.2019 Пояснення, чому президентська хронологія США не співпадає з радянською
Після того, як я розмістив на своєму сайті роздуми під заголовком: «А що цікавого в американців на президентській стезі?», пролунав телефонний дзвінок від одного із читачів сайту, який вирішив, що я помилився, назвавши Франкліна Рузвельта 31-им президентом США, бо в «Большой Советской Энциклопедии» він названий 32-им президентом США.
21.01.2019 А що цікавого в американців на президентській стезі?
31 грудня в нашій країні розпочалася чергова президентська виборча кампанія, перший тур якої завершиться 31 березня скороченням числа претендентів на посаду президента України до двох, один із яких волею небайдужих членів суспільства, що прийдуть на виборчі дільниці у другому турі виборів, і стане шостим українським президентом.
30.12.2018 Чим запам’ятається 2018 рік?
Сьогодні на календарі уже 30 грудня 2018 року, тож настав час озирнутись назад, аби визначитись з тим, чим же цей рік увійде в історію на рівні країни, рідного університету та кола близьких мені людей, виходячи, звичайно ж, з моєї особистої оцінки важливості тих подій, які я спробую вплести в цю суб’єктивно-орієнтовану історичну канву.
22.11.2018 Враження від поїздки до Києва у листопаді 2018 року
У середу 14 листопада о 16 годині 43 хвилини «Подільським експресом» я виїхав із Вінниці до Києва, аби наступного дня зранку взяти участь в методологічному семінарі, а у п’ятницю 16 листопада взяти участь у Загальних зборах Національної академії педагогічних наук України, одним із 15 академіків-засновників у 1992 році якої є і я.
03.10.2018 Одна із версій, чому деякі народні депутати вимагають звільнення Уляни Супрун
2 жовтня 2018 року Комітет з питань охорони здоров’я Верховної Ради України під керівництвом народного депутата Ольги Богомолець одностайно проголосував за вимогу до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити з посади в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.
26.09.2018 А чи не варто повернути інститут наукових консультантів?
Шановні колеги-науковці та керівники міністерських департаментів, звертаюсь до вас з пропозицією подискутувати на тему повернення інституту наукових консультантів для здобувачів наукового ступеня кандидата (доктора філософії) наук.
18.09.2018 Хотілось би знати?!
Сьогодні я випадково дізнався про те, що доцент кафедри філософії і гуманітарних наук нашого університету Анатолій Теклюк, який обіймає також за надбавку у 50% окладу посаду заступника директора Головного центру з виховної роботи і є членом ректорату, звернувся до інших членів ректорату з пропозицією ліквідувати музей університету.
01.09.2018 ВНТУ із вступного «абітурієнтотрусу» вийшов достойно
У п’ятницю 31 серпня о 10-ій годині ранку на університетському стадіоні Вінницького національного технічного університету розпочалася посвята в першокурсники абітурієнтів, що достойно подолали вступні випробування і згідно з їх побажанням зараховані до складу першого курсу ВНТУ у 2018 році.
21.06.2018 Як, реалізуючи гарну ініціативу, створити нікому не потрібне посміховисько
На цьому тижні міська організація, яка має право встановлювати дорожні знаки вздовж вулиць, нарешті відреагувала на прохання ректорату Вінницького національного технічного університету і встановила два дзеркала біля виїзду з внутрішнього університетського двору на вулицю Воїнів-Інтернаціоналістів.
20.05.2018 Позиція в дискусії
19 травня в День науки Світлана Коваленко започаткувала у соціальній мережі ФБ дискусію з приводу того, чи доцільно вимагати від претендентів на отримання вчених звань доцента і професора знання англійської мови на рівні сертифікату В2, яку одразу ж підхопили викладачі нашого університету Валерій Граняк та Олексій Козачко.
10.05.2018 На 95-ому
5-го травня 2018 року о 20-й годині на 95-му році земного життя пішов в інший світ заслужений діяч науки і техніки УРСР, лауреат Державної премії УРСР в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, професор Кузьмін Іван Васильович, який у період з 1976 по 1989 роки очолював Вінницький політехнічний інститут, працюючи на посаді ректора.
25.03.2018 Короткий звіт про участь у методологічному семінарі та загальних зборах НАПН України, а також про відвідини українського парламенту
22 та 23 березня під час перебування у відрядженні до Києва в статусі академіка по відділенню вищої освіти Національної академії педагогічних наук України я взяв участь у роботі методологічного семінару, організованого нашим відділенням, зборах відділення та Загальних зборах академії, присвячених звітуванню за наукову роботу, виконану у 2017 році, і задачам на 2018 рік, а також відвідав український парламент.
10.03.2018 Позиція
Йде уже третій місяць 2018 року, а я ще не розмістив на своєму сайті жодного матеріалу (окрім повідомлення про нагородження), датованого цим роком, хоча на моїй сторінці у ФБ вони є. Отож для полегшення пошуку я вирішив перенести з фейсбучної сторінки на свій сайт деякі матеріали, що об’єктивно віддзеркалюють як мою громадянську позицію, так і мої здобутки як науковця, адміністратора та громадського діяча і політика.
26.01.2018 Нагородження
У четвер 25 січня у Києві відбулося перше засідання у 2018 році Президії Національної академії педагогічних наук України, яка у минулому році відсвяткувала свій перший ювілей – 25-річчя від дня заснування. У цьому засіданні взяв участь і я.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.