Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


16 березня 2017

16 березня 2017 року прочитав в новинах, що президент Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеню командира роти спецпризначенців, які днем раніше намагалися на загороджувальному блок-посту під Слав’янськом на шляху в напрямку Костянтинівки не пропустити колону машин з прихильниками блокади окупованих територій Донбасу на чолі з народним депутатом України Парасюком.

Від намагання зрозуміти це рішення нашого президента у мене «закипів» мозок, адже лише вчора на засіданні РНБО, яке проходило під керівництвом того ж таки президента України Петра Порошенка, який, нагадаю, є Верховним головнокомандувачем збройних сил України і відповідальним за зовнішню політику, прийняте рішення про запровадження повної блокади усіх окупованих територій Донбасу. Тобто, прийняте рішення, яким узаконюються дії по реалізації заходів по блокуванню цих окупованих територій, у тому числі - за логікою – узаконюються і дії усіх тих, хто під керівництвом Парасюка їхав у тій колоні з 13 машин на лінію, що обмежує окуповані території, з метою підвищення дієвості їх блокади.

І у зв’язку з цим рішенням РНБО незрозуміло, за що ж тоді нашим президентом нагороджений командир роти спецпризначенців? – За те, що ставив перепони виконанню прийнятому днем пізніше рішення РНБО, яке не могло не готуватись хоча б за день до його прийняття, а тому президент не міг про нього не знати?

Більше того, колона машин під проводом народного депутата України Парасюка прорвала таки заслін, який намагалась створити рота спецпризначенців, і рушила далі. А це означає, що командир роти спецпризначенців не виконав наказу вищого командування і не зупинив цю колону. Але ж за невиконання командиром наказу наступає або відсторонення його від посади, або ще й пониження у званні, а не нагородження орденом, доповненого ще й запрошенням всупереч парламентського регламенту до зали засідань Верховної Ради України для виступу з парламентської трибуни.

І якою є ціна президентської нагороди, якщо вона вручена командиру спеціального підрозділу поліції лише за те, що він поштовхався з народним депутатом України, за спиною якого людей було не більше ніж у тому спеціальному підрозділі поліції, який стояв за спиною свого командира, і який у кінцевому результаті не зупинив цих людей від продовження руху колоною у вибраному напрямку?

І пояснити сам собі це протиріччя між рішенням РНБО про введення блокади окупованої частини Донбасу і рішенням нагородити орденом командира спецпризначенців, який ставив перепони реалізації цього рішення, я можу лише за умови, що якісь із тих радників нашого президента, які одночасно готували проекти цих двох несумісних між собою рішень, або у такий спосіб намагались «підставити» президента, або вони не дружать з логікою. Але як у першому із цих випадків, так і у другому президенту Петру Порошенку варто їх поміняти.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.