Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


20 листопада 2009

У середу 18 листопада 2009 року в Донецьку на центральному стадіоні, побудованому за кошти власника футбольного клубу «Шахтар» Ріната Ахметова, який є найбагатшим членом Партії регіонів, відбувся другий матч серії плей-офф між футбольними збірними України і Греції за вихід до фінальної частини чемпіонату світу, котрий у 2010 році пройде у Південно-Африканській Республіці.

Нагадаю, що у першому матчі цієї стадії відбіркового турніру за вихід до фінальної частини чемпіонату світу, у якій змагаються між собою команди, що посіли другі місця у своїх відбіркових групах, у суботу 14 листопада в Афінах збірні України і Греції зіграли внічию з рахунком 0:0, що вселяло оптимізм і давало підстави очікувати переможного для команди України результату у матчі в Донецьку.

Тож на матч до Донецька поїхали вболівати і лідер опозиції та Партії регіонів Віктор Янукович, і солідарний Януковичу в політичній боротьбі з нинішнім Прем’єр-міністром Юлею Тимошенко Президент України Віктор Ющенко, які сьогодні обидва є кандидатами у президенти. Сама ж Юлія Тимошенко у цей день поїхала до Криму на переговори з Прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

З високою вірогідністю можна припустити, що після оголошення переможного для України результату, цей футбольний матч повинен був перетворитись на грандіозне політичне шоу, в якому кандидати у президенти Віктор Ющенко і Віктор Янукович вийшли б на футбольне поле до футболістів і пожали б усім руки та обійняли б по-батьківськи кожного, що телебачення продемонструвало б усім майбутнім виборцям.

Але по-іншому розпорядилась Фортуна — Богиня удачі. І грали українські футболісти непогано, щоб там після поразки про них не говорили, і гольових моментів вони створили набагато більше ніж греки — один лише Андрій Шевченко міг би забити мінімум три голи, причому він опинявся в таких ситуаціях, в яких раніше забивав завжди. Але м’яч вперто оминав ворота греків. І в той же час одна-єдина помилка центрального захисника Кучера та воротаря П’ятова (обидва, до речі, гравці команди «Шахтар» із Донецька) привела до того, що грецький нападник забив гол у наші ворота, який виявився єдиним у цьому матчі. Тож наша команда програла з рахунком 0:1 і не попаде тепер до фінальної частини чемпіонату світу з футболу. Розчарованими покидали футбольне поле вболівальники, які з’їхались до Донецька з усієї України, швидко зникли з поля наші деморалізовані поразкою футболісти, а з трибуни для почесних гостей — і кандидати в президенти Віктор Ющенко та Віктор Янукович. Тріумфу не відбулося, тож і шоу не склалося. І тепер багато хто із забобонних вболівальників в поразці української збірної звинувачують Віктора Ющенка та Віктора Януковича, мовляв, якби вони на матч не прибули, то Богиня удачі від українців не відвернулася б, і збірна України вийшла б до фіналу. А деякі вболівальники навіть пішли далі і із цієї футбольної поразки роблять висновок, що Богиня удачі відвернеться від України і в усіх інших сферах діяльності, якщо якийсь із цих Вікторів буде у наступному році обраний президентом. Тож, опускаючи виборчий бюлетень в урну, варто кожному із нас буде згадати і про це попередження Фортуни.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.