Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


4 вересня 2017

Сьогодні на засіданні ректорату ректор університету професор Грабко повідомив, що на роботу в наш університет проситься колишній наш професор, який у 1999 році виїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю і 17 років відпрацював там професором вищого навчального закладу в Єрусалимі, Олександр Ротштейн.

Від’їжджаючи до Ізраїлю професор Ротштейн сказав мені, тоді ще ректору ВНТУ, що він хоче жити в землі обєтованій разом з рідним йому єврейським народом, тож, прощаючись,  я побажав йому успіхів на віднині його рідній землі і підписав заяву про звільнення з посади завідувача кафедри за власним бажанням.

Професор Ротштейн отримав громадянство Ізраїлю і був прийнятий на роботу професором у вищий навчальний заклад у місті Єрусалимі, де він відпрацював 17 років.
І ось тепер, коли професора Ротштейна в Ізраїлі відправили на пенсію, він згадав про те, що колись був громадянином України, і побажав, аби його знову взяли на роботу професором у Вінницький національний технічний університет.

Тож виходить, що коли професор Ротштейн від’їжджав до Ізраїлю, він керувався не бажанням возз’єднатись з рідним по крові народом на землі обєтованій, а ним керувало таке собі меркантильне бажання скористатись своїм єврейським корінням, аби пожити всласть деякий час в Ізраїлі на більш високу зарплату - і, як тільки цю високу зарплату йому виплачувати перестали, він одразу ж забув і про те, що їхав до Ізраїлю, аби возз’єднатись з рідним по крові народом, і про те, що хотів прожити остаток свого життя на землі обєтованій.

І своєю появою перед нашим ректором Володимиром Грабком з заявою про прийом на роботу професором громадянин Ізраїлю Олександр Ротштейн створив нашому ректору масу проблем, які не так то й просто розв’язати – по-перше, де взяти для нього професорську ставку, якщо вакантних посад нині в штатному розписі, затвердженому міністерством, немає, а створювати її додатково у той час, коли ректором уже оголошено на ректораті про скорочення у нинішньому навчальному році надбавок за вчене звання і науковий ступінь на 50% усім працівникам професорсько-викладацького складу у зв’язку з нестачею коштів на зарплату, буде і некоректно і неетично; по-друге, яку підставу вказувати у зверненні університету до Міграційної служби України з проханням дозволити прийняти на роботу майже 70-річного громадянина Ізраїлю, який на землі обєтованій політично не переслідувався і причин для еміграції з країни, яка стала для нього рідною, у нього немає; по-третє, чи варто закрити очі на те, що Олександр Ротштейн не вийшов з громадянства Ізраїлю, якщо він пред’явить паспорт громадянина України, який не здав, коли 17 років тому виїжджав на постійне місце проживання до Ізраїлю, і чи не буде неприємностей ректору державного вищого навчального закладу від того, що він прийняв на роботу особу, яка має подвійне громадянство, що заборонено Конституцією України; ну і по четверте, як в умовах подвійного громадянства Ротштейна ректор звертатиметься до СБУ за дозволом допустити цього професора до роботи на кафедру, на якій створена група кібербезпеки, яка має спецобладнання і право сертифікувати комп’ютерно-інформаційні мережі усіх без винятку організацій, до СБУ включно, що ректор зобов’язаний буде зробити, оскільки саме ця кафедра лобіює прийняття Ротштейна у її штат професором, незважаючи на те, що він ніколи проблемами кібербезпеки не займався навіть на рівні журнальних статей.

Тож мені, як екс-ректору ВНТУ навіть цікаво, як мій наступник на ректорській посаді професор Грабко розв’язуватиме усі ці проблеми.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.